ויטמין E לריפוי כוויות וצלקות

ויטמין E לכוויות וצלקותהוויטמינים השונים הינם חומרים שטומנים בחובם יתרונות חשובים לגוף האנושי. למעשה, צריכה החסרה את כמות הוויטמינים המומלצת מביאה עימה סכנות רבות לגוף ולבריאות.

בעבר, ניתן היה לקבל את הוויטמינים הנדרשים לגוף אך ורק באמצעות צריכתם ממקור טבעי, בעיקר ממזון, וכן בשל חשיפה לשמש. כיום המצב שונה וניתן לצרוך אותם גם כתוספי תזונה באופן קבוע או מזדמן, בעיקר כהשלמה.

חלק מהוויטמינים, כגון ויטמין E, למשל, יכולים לעשות הרבה יותר מאשר לסייע בשמירה על בריאות יום יומית תקינה. יש להם גם יכולת מופלאה לסייע לגוף בתהליכי ריפוי טבעיים ולהגן מפני התפתחות של רקמה צלקתית.

מחקרים שונים מצאו שלוויטמין זה ישנה יכולת לסייע בריפוי והעלמת הצלקת גם לאחר היווצרותה. בשורות הבאות נסביר על מהות הוויטמין, על חשיבותו, ועל תפקידו בריפוי של כוויות וצלקות.

הוויטמין החיוני E

לפני שנראה כיצד ויטמין E מסייע בריפוי כוויות וצלקות נסביר מעט יותר על חומר חשוב זה. חשוב לדעת שבדומה למרבית הוויטמינים האחרים, גם אותו הגוף איננו יכול לייצר בעצמו. לכן, ישנה תלות מוחלטת בקליטה חיצונית שלו. למרבה המזל, מדובר בוויטמין נפוץ, יחסית, שמצוי בהרבה מאוד מוצרי מזון וניתן בהחלט להשיגו גם באמצעות תוספים מלאכותיים.

ניתן לקבל אותו באמצעות צריכה של מזונות מדגנים מלאים, סוגים שונים של שמן צמחי, צריכה של פירות וירקות שונים וכן ממוצרי חלב וביצים. לאחר הצריכה מסוגל הגוף להכניס את העתודות למאגרים בגוף, בזכות היותו של החומר מסיס בשמן. כך אוגר אותו הגוף לשימוש בשעת הצורך, דבר שלא אפשרי בחלק מסוגי הוויטמינים האחרים (כגון וויטמין C, למשל).

מגן על הגוף

וויטמין E נחשב לחומר ייחודי, שמסוגל לסייע בריפוי רקמות פגועות, חיצוניות ופנימיות. למעשה, הוא יכול לעשות גם הרבה יותר מכך. מדובר בחומר שיכול להאט תהליכי הזדקנות, לשפר את מראה העור, להתמודד עם נזקי גיל, ולסלק רדיקלים חופשיים.

רדיקלים אלה אחראים להרס מתמשך של הגוף, הם גם אחראיים להזדקנות העור ולהתפתחות מחלות קשות שונות. הרדיקלים הללו נפוצים במיוחד בסביבה עתירת רעלים וזיהום כדוגמת סביבת החיים המודרנית ולכן קל להבין מדוע חשוב כל כך קיומו של וויטמין E בחיינו. עובדה מעניינת היא שחומר זה ידוע כחומר משמר מצוין גם בתעשייה.

מרפא ומשקם

הוויטמין עליו אנו מדברים מסוגל לרפא פציעות שונות, פצעים, כוויות וצלקות. אמנם, לא כל המומחים מסכימים בדיוק על האופן בו הוא מבצע את תפקידו זה, אך כולם מסכימים שאכן זהו המצב.

בין הסברות המובילות להסבר ניתן למצוא את יכולתו של הוויטמין לאפשר לרקמות בגוף להסתפק בכמות חמצן מעטה. במקרים של פציעות וכוויות יורדת מאוד יכולתו של הגוף לספק חמצן לרקמה הפצועה. כחלק ממצב זה נוצרות רקמות צלקתיות שמהוות החלמה בלתי מלאה.

כאשר עושים שימוש בוויטמין על גבי רקמות פגועות, הן מחלימות בצורה טובה יותר, וזאת גם כאשר מדובר על פגיעה חיצונית של כוויות מחום, מחומרים כימיים שונים ואפילו כוויות שמש.

כדי לרפא רקמות פגועות יש לצרוך את הוויטמין בכמות רבה מהרגיל, דבר שקשה להשיג תוך כדי התבססות על מקורות טבעיים בלבד. לכן, מרבית המומחים ממליצים על תוספת מינון שנלקח באמצעות תוספים בצורות שונות.

בין האפשרויות הללו ניתן למצוא:

  • כמוסות שמכילות הרכב של כמה וויטמינים ובהם גם וויטמין E.
  • כמוסות שהרכבן כולל בעיקר את הוויטמין עצמו.
  • כנוזל, שניתן למריחה על העור, בהתאם לצורך. ניתן לעשות בו שימוש גבי כוויות שמש צורבות, על פני נגעים שונים וכן על גבי כוויות וצלקות טריות או ישנות.