בשנים האחרונות, הביטקוין הפך למטבע דיגיטלי מהפכני, ומשך את תשומת הלב של משקיעים ותיקים וסקרנים כאחד. עם זאת, למרות הפופולריות הגוברת שלו, עדיין קיימים מיתוסים רבים על המטבע, שמבוססים בעיקר על אי הבנות.
הנהלת חברת אשראי המעורבת באופן עמוק במגזר הפיננסי, מציגה במאמר זה הפרכות על כמה מהמיתוסים הנפוצים ביותר סביב ביטקוין, כך שתהיה לכם נקודת מבט ברורה ומושכלת על מהו המטבע הקריפטו הזה באמת – ומה הוא לא.
פשיטת רגל של ביטקוין: תפיסות שגויות
מיתוס נפוץ מצביע על כך שהביטקוין פשט את הרגל, מה שגרם לאנשים רבים להפסיד את כספם. תפיסה שגויה זו נובעת מהמקרה הידוע לשמצה של פלטפורמת המסחר הר גוקס, שהייתה פעם בורסת הביטקוין הגדולה בעולם, שפעלה מיפן.
עסקאות ביטקוין רבות עברו דרך אתר זה. עם זאת, בעקבות מעילה מסיבית, שבה נגנבה כמות משמעותית של ביטקוין – ככל הנראה על ידי האקרים – החברה הכריזה על פשיטת רגל, מה שהוביל להפסדים משמעותיים מבחינת המשתמשים שלה.
הביטקוין כתוכנית פונזי: אי ההבנה
מיתוס נפוץ נוסף הוא שביטקוין הוא הונאת פונזי. הרעיון הזה מתפרק כשמבינים את ההגדרה הבסיסית של פירמידת פונזי, שבה חייב להיות מישהו בראש שמרוויח יותר מאלה למטה. המבנה של הביטקוין שונה לחלוטין, מכיוון שהמטבע מבוסס על מערכת גלובלית ומבוזרת שבה לאף ישות אחת אין שליטה על היצע הביטקוין.
מחיר ביטקוין משתנה בהתאם לביקוש בשוק, ומשפיע באופן שווה על כל המחזיקים. בניגוד לתוכנית פונזי, כל משתמשי הביטקוין נמצאים במעמד שווה.
מורכבות קניית ומכירת ביטקוין: המיתוס והמציאות
אנשים רבים מאמינים שקנייה ומכירה של מטבע זה מתבצעת בתהליך קשה ומסובך, אבל זה נכון רק לגבי אנשים שאינם מבינים היטב את המושג, ואין להם הבנה בסיסית בטכנולוגיה. כשמבינים את העקרונות הטכנולוגיים הפשוטים של חיבור לשירות, תהליך הקנייה, המכירה, ההעברה והשימוש בביטקוין, התהליך הופך לפשוט ונגיש. תוך זמן קצר, מה שנראה מורכב הופך לשגרה.
קיימות ש\לוש שיטות נפוצות להשיג ביטקוין: קבלתו כתשלום עבור סחורות או שירותים, כרייה ורכישה. כל אחד, ממכונאי ועד עורך דין, יכול לקבל באופן חוקי ולגיטימי את המטבע כתשלום.
ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בישראל, למשל, קבעה שעורכי דין רשאים לקבל תשלום מטבע זה בתמורה לשירותיהם המשפטיים. בנוסף, חלק מהעובדים אפילו מבקשים את המשכורות שלהם בביטקוין.
השיטה הנפוצה ביותר לרכוש את הביטקוין היא באמצעות רכישה
אחת מאפשרויות רכישת ביטקוין היא באמצעות זירות מסחר, בדומה לבורסות ניירות ערך וסחורות מסורתיות, שבהן מעבירים כסף, ומקבלים את המטבע במהירות ובקלות. בישראל, למשל, ניתן לרכוש את המטבע בשקלים דרך הבורסה.
תעשיות הסחר והטכנולוגיה מעורבות יותר ויותר במטבע ביטקוין, רוכשות סטארט-אפים ומפתחות יישומים כדי להפוך את הביטקוין לנגיש יותר לקהל הרחב ופשוט יותר לשימוש, ומקרבים אותו לשימוש במיינסטרים.